Tiskara Kontakti Knjižara Linkovi Naklada
BIBLIOTEKA TEOLOŠKE TEME

Tekstovi koji tretiraju određene TEOLOŠKE TEME objavljuju se u istoimenoj biblioteci.

Jaroslav Pelikan
Isus kroz stoljeća

Američki Slovak i povjesničar kršćanskoga učenja, pisac 35 djela i više stotina članaka Jaroslav Pelikan pokušava u ovoj knjizi odgovoriti na pitanje koja je uloga Isusa Krista u povijesti zapadne kulture. Svoj odgovor sažima u osamnaest poglavlja, osamnaest “slika” o Kristu u vremenskom rasponu od I. do XX. stoljeća, u kojima on vidi jedinstvo u razlikama i kontinuitet u diskontinuitetu. Katolički recenzent ove knjige Thomas Molnar kaže da je “ona po književnoj vrsti mješavina kulturne povijesti, razmatranja, povijesti umjetnosti i teologije te da ne donosi nove teze nego obuhvatniji uvid”.
Stranica: 308
Format: 140 x 210, MU
Cijena: 28 KM
Tomislav Pervan
U snazi i sili Duha Božjega

I ova knjiga biblijsko-teoloških razmišljanja uz nedjelje i svetkovine kroz godinu C otkriva nam fra Tomislava Pervana kao izvrsnog poznavatelja Lukina evanđelja i egzistencijalne problematike današnjeg čovjeka (ZIRAL je objavio fra Tomislavova razmišljanja i uz godinu A i B). Onima koji žele svoje vjersko znanje produbiti ili se bolje za osobno naviještanje Riječi Božje pripremiti, naći će u knjizi mnoštvo korisnih i pobudnih misli.
Stranica: 337
Format: 140 x 200, MU
Cijena: 21 KM
Jaroslav Pelikan
MARIJA KROZ STOLJEĆA

Dobitnik više od trideset i pet počasnih doktorata i brojnih drugih međunarodnih priznanja, trenutačno predsjednik Američke akademije znanosti i umjetnosti i umirovljeni profesor povijesti na Sveučilištu Yale Jaroslav Pelikan u svojoj trideset i četvrtoj objavljenoj knjizi Marija kroz stoljeća prikazuje kronološkim redoslijedom niz različitih ali povezanih vinjeta Marije, od Djevičanske Zaručnice do Majke Crkve, u njihovu kontinuiteti i u njihovu razvoju u raznim kulturama.
Stranica: 283
Format: 140 x 210, TU
Cijena: 28 KM
Ljudevit Rupčić
Međugorje - vrata nebeska i početak boljega svijeta

Ova knjiga priznatog teologa i prevoditelja Novoga zavjeta fra Ljudevita Rupčića govori po mnogima na najbolji način o Gospinim ukazanjima u Međugorju i njihovoj ulozi u ekonomiji spasenja. Kroz prizmu međugorskih događanja, koja se odvijaju tiho i gotovo nečujno, sustavno se govori o velikoj krizi u koju je zapalo današnje čovječanstvo, gdje je čak i njegov biološki opstanak upitan, i o Božjoj nenametljivoj ponuti spasenja preko Međugorja. Marija je i u Međugorju ono što je uvijek bila: Vrata nebeska i početak boljega svijeta.
Stranica: 363
Format: 140 x 200, MU
Cijena: 25 KM
Tomislav Pervan
GOVORI, GOSPODINE...

Vrsni poznavatelj Svetog Pisma i suvremene europske misli dr. fra Tomislav Pervan primjerno je pretočio (i) u ovoj knjizi propovijedi nedjeljne i blagdanske biblijske tekstove. Ostajući do kraja vjeran Bogu i čovjeku pružio je svima kojima je Bog i čovjek povijesna obveza korisno pomagalo. Svaki pozoran čitatelj u djelu će otkriti mnoštvo novih misli i ideja, koje neće moći biti “naviještene” ukoliko ne budu prihvaćene kao osvježenje za osobnu vjeru.
Stranica: 428
Format: 140 x 200, MU
Cijena: 25 KM