Tiskara Kontakti Knjižara Linkovi Naklada
BIBLIOTEKA SUVREMENA PITANJA

Biblioteka SUVREMENA PITANJA, kao što samo ime kaže, zamišljena je kao biblioteka u kojoj se objavljuju tekstovi koji tretiraju problematiku suvremenoga društva i čovjeka.

Jadranko Prlić
Nesavršeni mir

...U knjizi su tekstovi izgovoreni ili napisani u jednom specifičnom vremenskom razdoblju kada je BiH bila, a i dalje jest, predmet ukupne međunarodne politike, kako na bilateralnoj razini tako i u okviru gotovo svih relevantnih multilateralnih grupacija... Knjiga sadrži neznatno skraćene i nešto dotjeranije tekstove istupa na međunarodnim skupovima, u važnim prigodama, neke autorske priloge u specijaliziranim publikacijama.
Stranica: 248
Format: 160 x 240, MU
Cijena: 26 KM
Kvirin Vasilj
Religija: prirodne i društvene znanosti

Na molbu mnogih čitatelja autor se odlučio podrobnije i opširnije obraditi pojedine teme iz studije Religija: prirodne i društvene znanosti objavljene u Hrvatskoj reviji 1996. godine. Teme u kojima se, po autoru, tretiraju najživotnija pitanja čovjekova postojanja i umiranja.
Stranica: 104
Format: 130 x 210, MU
Cijena: 13 KM
Rudi Tomić
Pogled s torontskoga tornja

Iako se radi o zbirci, tako reći, dnevnih reagiranja na povijesna događanja u Republici Hrvatskoj i BiH, jer se pretežito radi o novinskim tekstovima namijenjenim dnevnim i tjednim listovima - Tomićev Pogled s torontskoga tornja je, zapravo, cjelovita studija i reprezentativna slika pogleda na ovdašnja zbivanja izvana. On promptno, ali s obiljem važnih činjenica i zaključaka, reagira na događaje, dotičući vrlo širok spektar tema, često dajući i uspješnu futurističku dimenziju onomu što se događa sada.
Stranica: 292
Format: 150 x 210, MU
Cijena: 21 KM
Pero Šimunović
Kritika i hereza

Ponovno objavljeni vrijedni rukopis koji je inače 1991. godine objavila sarajevska Svjetlost, ali je većina primjeraka u ratu uništena.
Stranica: 158
Format: 130 x 210, MU
Cijena: 8 KM