Tiskara Kontakti Knjižara Linkovi Naklada
BIBLIOTEKA STEĆAK

Biblioteka STEĆAK je biblioteka znanstvenoga karaktera. U njoj objavljuju etablirani znanstvenici – povjesničari, teolozi, filozofi, mislioci..., a u sklopu nje je i edicija DOMINIK MANDIĆ u kojoj će biti objelodanjena sabrana djela toga poznatog i uvaženog franjevca i povjesničara.

Mladen Ančić
Putanja klatna

U ovoj knizi, koja je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu obranjena kao doktorska disertacija, autor istražuje političke odnose tijekom XIV. stoljeća između Ugarsko-hrvatskog i Bosanskog kraljevstva. Posebno ga zanima pitanje koliko je Bosna doista bila neovisna u sklopu Archiregnum Hungaricum. Svaki povjesničar koji istražuje povijest srednjovjekovne Bosne ili želi razumjeti njezinu složenu sadašnjost mora se pozabaviti ovom knjigom.
Stranica: 298
Format: 170 x 240, MU i TU
Cijena: MU - 26 KM, TU - 31 KM
Zbornik
Interpres verbi

Zbornik je posvećen kao spomen-spis uglednom bibličaru i teologu dr. fra Ljudevitu Rupčiću u povodu 75. obljetnice života i 50. obljetnice svećeništva. Dio radova potječe od njegovih prijatelja i kolega u struci koji na taj način izražavaju svoju čestitku, a jedan dio je od njegovih studenata koji uz čestitku vežu i svoju zahvalnost za sve što su od njega kroz duge godine studija naučili.
Stranica: 344
Format: 170 x 240, MU i TU
Cijena: MU - 23 KM, TU - 26 KM