Tiskara Kontakti Knjižara Linkovi Naklada
BIBLIOTEKA ŠKOLSKA LEKTIRA

ŠKOLSKA LEKTIRA je biblioteka u kojoj se objavljuju tekstovi autora predviđenih kao obavezna školska lektira.

Milko Brković
Isprave hrvatskih narodnih vladara i latinske isprave bosansko-humskih vladara i velmoža

Spram bogastva hrvatskih srednjovjekovnih isprava naša je diplomatička literatura još uvijek skromna, otvorena novim proučavanjima i drugačijim motrištima od dostignutih. Stoga je dugogodišnji napor dr. Milka Brkovića i njegovo sustavno, ustrajno diplomatičko istraživanje vrijedno najviše pozornosti.
Stranica: 438
Format: 170 x 240, MU
Cijena: 23 KM
Pavao Anđelić, Marijan Sivrić i Tomislav Anđelić
SREDNJOVJEKOVNE HUMSKE ŽUPE

U ovoj knjizi sabrano je deset članaka u kojima su autori, na temelju dostupnih vrela, literature, terenskih i toponomastičkih istraživanja, utvrdili teritorijalni opseg, ustroj i granice, te geoprometna, gospodarska i društvena obilježja srednjovjekovnih župa Humske zemlje.
Stranica: 296
Format: 160 x 240, MU
Cijena: 35 KM
Srećko M. Džaja
KONFESIONALNOST I NACIONALNOST BOSNE I HERCEGOVINE

U ukusnoj tiskarskoj opremi ova je knjiga 2. hrvatsko izdanje - nakon što je 1. nestalo u dimu i požaru ratnoga stampeda u BiH - na njemačkom jeziku nagrađenog djela našeg uglednog znastvenika Džaje. Autor, prema vlastitom nahođenju, oslobođen nacionalnih i drugih ideoloških postulata, vođen jedino stegom moderne znanstvene metode, a istovremeno svjestan rizičnosti samog pothvata, obrađuje konfesionalnost i nacionalnost izlomljene i na mnogim mjestima preorane bosanskohercegovačke povijesti.
Stranica: 336
Format: 170 x 240, TU
Cijena: 35 KM
Ivan I. Ramljak
Kruh svetoga Ante

Djelo suvremenog književnog prozaika Ivana Ićana Ramljaka čije su zbirke priča za djecu uvrštene kao obavezna školska lektira. Književnik koji u svojim djelima njeguje kratku prozu (priča, novela, pripovijetka) kao ustaljeni oblik i podesan okvir za tkanje bajkovite, ponekad i realistične, priče.
Stranica: 139
Format: 140 x 210, MU
Cijena: 14 KM