Tiskara Kontakti Knjižara Linkovi
Nakladnička kuća ZIRAL je osnovana u mjesecu rujnu 1970. godine u gradiću Frohnleitenu, Austrija, a pokretači su mu bili hercegovački franjevci koji su u to vrijeme živjeli u iseljeništvu: dr. fra Dionizije Lasić i dr. fra Bazilije Pandžić iz Rima, te fra Lucijan Kordić iz Züricha.
Nakladnička kuća ZIRAL, punim imenom Zajednica izdanja “Ranjeni labud”, zamišljena je kao izdavačka zajednica raspršenih “hrvatskih intelektualaca u izbjeglištvu”.
Imenom “Ranjeni labud” simbolično se označilo Hrvatsku, koja je u to vrijeme, u okovima komunističke tiranije, uistinu bila teško ranjena. Narod će, bila je misao vodilja, i u domovini i u iseljeništvu, preživjeti i nadživjeti zlo samo po svojim kulturnim vrijednostima. Zato je ovaj kulturni pothvat lijep kao “labud”, iako je ta ljepota, zbog teškog stanja hrvatskoga naroda, “ranjena”. Sudbinu iseljenih Hrvata dijelio je i ZIRAL. Djelovao je u Frohnleitenu i Rimu, u Chicagu i u Norvalu u Kanadi – već prema tome kamo je njegove protagoniste odveo životni poziv. Promjene u domovini dovele su ga ondje gdje mu je pravo mjesto – u hrvatski Mostar, gdje je od početka 1996. regristriran je kao d.o.o., a glavna podružnica mu je u Zagrebu. Godine 2004. Ziral i tiskara Fram ujedinjuju se u jedno poduzeće FRAM-ZIRAL d.o.o. Mostar. Uvjereni smo da će naša ponuda izazvati vašu pažnju. Dragocjeni će nam biti i vaši prijedlozi za nova izdanja. Odaberite svoju knjigu, pošaljite vašu narudžbenicu ili nas nazovite.
Naši ljubazni djelatnici stoje vam na usluzi.

Popis svih izdanja u pdf formatu.
suvremena_pitanja Teološke teme Školska lektira Stećak Gral Posebna izdanja Izdanja 1970.-1995. Izdanja 1996.-2000.