Tiskara Kontakti Knjižara Linkovi Naklada
IZDANJA 1970.-1995.

U dvadesetpet godina djelovanja ZIRAL-a u inozemstvu objelodanjeno je preko 60 naslova. Fra Dionizije Lasić, jedan od utemeljitelja ZIRAL-a zabilježio je u Zborniku ZIRAL-a objavljenom 1990. godine povodom 20. obljetnice postojanja kako su izdanja objavljivana kao “redovita” i “izvanredna”. U “redovitima” je štivo na hrvatskome jeziku, u “izvanrednima” knjige na stranim jezicima i na hrvatskom ponovna izdanja kao što su Sabrana djela D. Mandića. Katalog svih knjiga izdanih u ovom periodu u pdf formatu.

Dominik Mandić
CRVENA HRVATSKA

3. izdanje
Povjesničar koji je svoje djelo, do posljednje stranice, posvetio istraživanju povijesti hrvatskoga naroda na sveukupnim njegovim povijesnim prostorima, dokumentirano je pokazao da su dijelovi na kojima danas gotovo da i nema Hrvata, nekoć bili prije svega hrvatski.
Stranica: 362
Format: 120 x 180, TU
Cijena: 31 KM
Lucijan Kordić
HRVATSKA ISELJENIČKA LIRIKA

Gotovo da i nema značajnijega hrvatskoga pjesnika koji nije napisao barem jednu pjesmu o našem iseljeništvu i egzodusu - dade se vidjeti iz ove antologije. Kordić je u nju uvrstio i pjesnike koji su živjeli u emigraciji, i autore koji su na tu temu pjevali u domovini. Knjiga svoga sastavljača predstavlja i kao vrsnog poznavatelja naše književnosti.
Stranica: 247
Format: 110 x 180, MU
Cijena: 10 KM
Vinko Grubišić
O HRVATSKOM JEZIKU

Opsegom nevelika, sadržajem veoma značajna knjiga o pitanjima jezika koja su u vrijeme njezina nastanka bila u žarištu interesa domovinske i iseljene Hrvatske. Knjiga čitka i pitka i danas, nakon tri desetljeća od njezina nastanka.
Stranica: 176
Format: 120 x 180, MU
Cijena: 10 KM
Bruno Bušić
JEDINO HRVATSKA!

Sve što je na putu borbe za samostalnu Hrvatsku Bušić napisao, nalazi se u ovoj knjizi oporučnog naslova. Njegovi književni ostvaraji, ekonomske i povijesne raščlambe, polemike, studije, stvaranje jedinstva među hrvatskim emigrantima - ocrtavaju sliku čovjeka koji je imao samo jedan cilj i zbog toga ga je cilja ubila ruka plaćenika. Lektira koja treba imati mjesta u svakoj našoj kući.
Stranica: 737
Format: 150 x 210, TU
Cijena: --